O veste bună şi una proastă pentru părinţi. Şeful statului a semnat dublarea alocaţiilor pentru copii, dar Guvernul anunţă că nu are fonduri pentru mărirea lor de luna viitoare.

Alocaţiile ar putea fi mărite abia în vară. Decretul de dublare a alocaţiilor aprobat astăzi de preşedintele Klaus Iohannis va fi completat de o OUG care va amâna legea până la prima rectificare bugetară, respectiv luna iulie.

Articolul continua dupa recomandari

Executivul a motivat această decizie de amânare referindu-se la lipsa fondurilor necesare pentru a acoperi majorările alocaţiilor. Iar această temă a fost subiect de discuţie între cele două partide care au guvernat în ultimii ani, PSD şi PNL.

Fiecare propunea majorarea alocaţiilor dar se contraziceau atunci când venea vorba de acoperirea acestor majorări din bugetul de stat.

Ultima dată când au fost majorate a fost în aprilie, anul trecut, la propunerea PNL. Cum arată cifrele acum: copiii sub 2 ani si cei cu dizabilităţi sub 3 ani vor putea primi 600 lei. Cei cu vârste între 2 şi 18 ani vor avea o alocaţie de 300 lei iar cei cu dizabilităţi între 3 şi 18 ani vor primi 600 lei.

De când, rămâne de văzut. Cert este că impactul bugetar al acestei decizii este de 6 miliarde de lei.