Euro a depăşit joi 1,14 dolari pe unitate şi a atins maximul ultimelor 14 luni, în pofida încercărilor unor surse din Banca Centrală Europeană (BCE) de a modera mesajul dat de preşedintele instituţiei, Mario Draghi, într-un discurs susţinut în această săptămână, transmite Reuters.

Trei zile cu cele mai mari creşteri din ultimul an pentru moneda unică europeană au împins indicele dolarului la cel mai redus nivel atins din octombrie anul trecut şi i-au determinat pe unii dintre suporterii dolarului să afirme că aprecierea puternică a dolarului s-a încheiat.

Articolul continua dupa recomandari

Discursul de marţi al lui Draghi, care a avut loc pe fondul altor semnale din parte alto bănci centrale importante, a convins pieţele că BCE se pregăteşte să înceapă retragerea măsurilor de stimulare a economiei zonei euro, în acest an.

”Cel mai mare test va fi pragul de 1,15 dolari pe unitate”, a declarat directorul pentru strategie pe piaţa valutară al RBC, Elsa Lignos.

Euro este în urcare cu 0,4%, la 1,1425 dolari pe unitate, după ce a depăşit pentru scurt timp un maxim atins în iunie anul trecut, de 1,1428 dolari pe unitate.

Sursa: News.ro