La Fisc, comunicarea virtuală trece tot pe la ghişeu. De la anul, ministrul Finanţelor promite că declaraţiile fiscale se vor depune numai pe Internet. Până atunci, plăţile se fac tot la casieriile din sediile ANAF. În plus, specialiştii în IT avertizează: site-ul Fiscului se blochează, dacă este folosit simultan chiar şi de câteva sute de contribuabili.

Până la finalul acestui an, toţi contribuabilii ar trebui să aibă cont pe Spaţiul Privat Virtual. O platformă creată de ANAF prin care se vor depune, din 2019, declaraţiile fiscale.

Articolul continua dupa recomandari

În realitate, online-ul trece tot pe la ghişeu. Fiecare român va avea un cod unic, pe care îl va folosi pentru a intra în spaţiul virtual, pe pagina sa. De acolo va afla cât are de plătit la FISC. Nu înseamnă, totuşi, că vom scăpa de orele petrecute la coadă. Plăţile se vor face tot la ghişeu.

Până acum, Fiscul a cheltuit anual câte zece milioane de euro numai pe plicuri, susţinea ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Şi alte milioane pentru distrugerea celor cu documente incomplete sau trimise la adrese greşite.