Altex România, cel mai mare retailer de electronice și electrocasnice de pe piața locală, va deschide, pe 5 decembrie, al treilea magazin din Satu Mare. Noul magazin Altex ocupă o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați și se află în cadrul complexului comercial Shopping City, care va fi inaugurat tot pe 5 decembrie, cu o zi mai devreme decât s-a anunțat inițial. Investiția în Shopping City Satu Mare depășește 40 de milioane de euro și aparține companiei sud-africane de investiții în real-estate NEPI Rockcastle. Centrul comercial are două etaje și o suprafață închiriabilă de circa 29.000 de metri pătrați (mp).

Inaugurarea noului magazin din Satu Mare are loc chiar în ziua în care Altex finalizează Blec Fraidei, o campania care a pornit la 1 noiembrie, cu un stoc de produse în valoare totală de peste 300 de milioane de euro.

Articolul continua dupa recomandari

Chiar dacă Blec Fraidei se încheie pe 5 decembrie, cel mai recent magazin Altex îi așteaptă pe vizitatori cu oferte foarte bune, la mii de produse. Super ofertele din cel mai recent magazin Altex vor fi disponibile între 5 și 9 decembrie. Vizitatorii magazinului din Shopping City Satu Mare vor putea cumpăra produse cu reduceri chiar și de peste 60%. Printre produsele comercializate la prețuri foarte bune în magazinul Altex din Shopping City Satu Mare se numără:

- televizoare;

- camere foto digitale;

- boxe portabile;

- anvelope de iarnă;

- telefoane mobile;

- laptopuri;

- uscătoare de păr;

- aspiratoare;

- fiare de călcat;

- prăjitoare de pâine;

- mașini de tocat;

- mașini de spălat vase;

- pline încorporabile;

- combine frigorifice.

Noul magazin Altex din Satu Mare va deschis de luni până sâmbătă, între 10:00 și 21:00, iar programul de funcționare în zilele de duminică va fi 10:00 - 20:00.

Celelalte două magazine Altex din Satu Mare se află în Galeria Real (strada Careiului, numerele 77-79) și în centrul comercial Someșul (strada Corneliu Coposu, nr. 6). Magazinul Altex din Galeria Real a fost deschis în 2009. Ulterior, magazinul a fost închis pentru o reamenajare. Redeschiderea unității din Galeria Real a avut loc în august 2016. În prezent, magazinul Altex din Galeria Real are o suprafață de vânzare de 1.000 de mp. Magazinul din centrul comercial Someșul dispune de o suprafață de vânzare de peste 800 de mp.

Altex România este cel mai important retailer electroIT la nivel național, cu  o cifră de afaceri de aproape de 3,3 miliarde de lei în 2017, în creștere cu aproximativ 20% față de afacerile din 2016, după cum arată datele publicate de Ministerul Finanțelor Publice (MFP). MFP evidențiază și că Altex și-a majorat profitul net la circa 50 de milioane de lei în 2017, cu mai mult de 20% comparativ cu rezultatul consemnat un an mai devreme.

Altex România se află într-un proces accelerat de expansiune. Compania va ajunge, până la finalul anului, la 105 magazine, după ce va mai inaugura o unitate la Baia Mare și una la Slobozia. Cu magazinele din Baia Mare și Slobozia, Altex va atinge zece deschideri de unități noi în 2018.

În 2019, compania va continua să inaugureze magazine noi și, de asemenea, va deschide un centru logistic, în care a anunțat deja că o să investească 37 de milioane de euro. Centrul logistic va fi construit în două etape și se va afla lângă capitală, în comuna Dragomirești-Vale (din județul Ilfov). Prima fază se va încheia în primul trimestru din 2019 și necesită o investiție de 22 de milioane de euro. EximBank asigură, printr-un credit contractat de Altex, 80% din banii necesari pentru construirea primei faze a centrului logistic. Pentru cea de-a doua fază a proiectului, în valoare de 15 milioane de euro, retailerul de electronice și electrocasnice se află în căutarea unor finanțatori. Compania estimează că centrul logistic va fi construit integral până la sfârșitul lui 2019. În viitorul centru logistic vor lucra 200 de oameni.

Altex România are, în prezent, undeva la 4.200 de angajați, împărțiți în trei „zone”: magazine, depozite și sediul central (aflat în partea nord-estică a Capitalei, în orașul Voluntari). Aproape 80% dintre angajații companiei lucrează în magazine, iar restul în depozite și sediul central.