Numai cativa dintre toti posesorii auto nu au deloc probleme cu masina, dar un lucru este cert: dupa o perioada, vor incepe sa se manifeste si in cazul lor cateva situatii nedorite pe care cei care le intampina deja sa-si fi dorit sa nu existe. Daca ai probleme cu masina, exista cateva modalitati prin care pe termen lung ai putea sa le faci mici de tot, si sa le rezolvi foarte simplu. Trebuie numai sa tii cont de cateva lucruri.

In primul rand, este important ca stilul tau de condus sa fie unul preventiv. Gata cu depasirile fortate, gata cu acceleratiile bruste, gata cu sfidarea pedalei de ambreiaj! Toate au rostul lor, si conducerea preventiva ajuta atat la minimizarea riscului de accident, cat si la scaderea vitezei cu care piesele auto se uzeaza.

Articolul continua dupa recomandari

In al doilea rand, este necesar ca piesele auto care se uzeaza vrand-nevrand, fie daca se conduce in mod agresiv, fie daca stilul este unul preventiv, sa fie inlocuite in timp util. Ce inseamna acest lucru, in timp util? Adica la primele semne vizibile de uzura. In regula, cutia de viteze se blocheaza cand si cand: hai s-o schimbam! Sistemul de curatare a parbrizului functioneaza sacadat? Hai sa-l schimbam! Nu este cazul sa ajungi pana in punctul in care sa devina inerte, asadar nefunctionale.

In al treilea rand, daca dai o multime de bani pe piese auto este posibil ca problemele la masina sa fie indepartate, dar sa apara probleme de ordin financiar. Pentru ca nici asa nu este de preferat, ce poti sa faci sa cumperi si ceva functional si rezistent in timp, dar sa nu te coste nici mult? Piata auto de piese este impartita in trei:

 • In prima parte se comercializeaza piese originale
 • Urmeaza cele din aftermarket
 • In cele din urma, sunt cele contrafacute

Dar tu ar trebui sa faci precum fac o zecime dintre posesorii auto si sa iti indrepti atentia catre anunturile de vanzare a pieselor obtinute din dezmembrari. Daca platforma online Dezmembrarimasini.ro infatiseaza anunturi gazduite de platforme online autorizate de institutiile statului, de ce sa nu prezinte interes pentru tine?

Depinde si cum pui problema

In al...patrulea rand, incearca sa nu te mai superi atat din cauza problemelor intampinate cand vine vorba de masina ta! Si ce daca s-a stricat ceva important la masina? Cumperi piesa/piesele, o repari in regie proprie asa cum fac si altii sau o lasi in service si mergi cateva zile cu autobuzul, metroul sau taxiul poti sa rezisti, incearca-ti rabdarea!

Al cincilea lucru care te ajuta sa minimizezi impactul situatiilor neplacute in care ajungi atunci cand se intampla ceva la masina este sa reactionezi prompt. Sa nu lasi problema sa dainuie si astfel sa te chinui o perioada mai lunga decat in mod normal.

Cat mai repede posibil, repara ce ai de reparat la masina si gandeste-te din nou la placerea de a conduce si la realul sentiment cum ca faptul ca ai o masina te ajuta sa iti rezolvi alte probleme precum:

 • Trebuie sa transporti ceva undeva si nu ai mijloacele necesare
 • Vrei sa ajuti alte persoane sa ajunga undeva rapid si cu usurinta
 • Natura activitatii tale implica nevoia de deplasare confortabila
 • Masina iti ofera spatiu in care sa depozitezi anumite lucruri

Consumabilele de la masina ta sunt inlocuite periodic cu unele de calitate? Daca nu, ce pretentii poti sa mai ai? Cum sa nu apara problemele?

 • Antigelul pe timp de iarna trebuie iar si iar
 • Uleiul de motor se cere schimbat cand trebuie
 • Filtrele trebuie schimbate in cadrul reviziei
 • Freonul conteaza la instalatia de aer conditionat
 • Lichidul de frana nu are voie sa se risipeasca

Toate acestea trebuie inlocuite periodic pentru ca asa este firesc, sunt lucruri de mentenanta. Daca te interesezi de acestea, vei vedea ca fiabilitatea masinii creste, si proportional scade frecventa cu care apar problemele atunci cand conduci.

Nu in ultimul rand, aduci problemele la un numar si un nivel minim daca stii sa descifrezi semnele care spun ca masina ta incepe sa aiba o defectiune acolo sau acolo. Nu degeaba exista articole care propun identificarea semnelor care arata ca sistemul de franare incepe sa nu mai functioneze in mod corespunzator, sau ca la ambreiaj trebuie sa schimbi placa de presiune sau volanta. Precum la sistemele de operare, masina te avertizeaza singura si iti spune unde o „doare”. Trebuie numai sa inveti sa o „asculti”.

Atunci cand nu are legatura cu masina in sine

Tot ceva rau legat de masina, dar de alta natura, mai este si costul asigurarii RCA. Cand doi posesori auto stau de vorba si unul ii spune celuilalt ca are asemenea probleme, se poate referi la faptul ca nu i se pare avantajos nivelul de pret al politei de asigurare pe care trebuie sa o incheie ca sa poata circula cu masina pe drumurile publice. Este o problema CU masina? Este. Este problema LA masina? Nu este, masina este perfect functionala!

Se spune ca nu exista probleme, exista situatii, iar situatiile trebuie depasite. Cum un autoturism este foarte util astazi, cand societatea se afla intr-o graba continua, graba maxima fiind la orele de varf, cand ajunge sa prezinte defectiuni, trebuie tratate cu intaietate, ca si cum ar reprezenta o situatie urgenta.

Intr-adevar, este urgent, iar daca nu este buget suficient pentru a o trata cu urgenta ceruta, se poate apela cu incredere la o solutie de moment care sa fie mai mult decat buna: ceea ce se obtine din dezmembrari si se vinde prin anunturi gazduite de platforme autorizate.

Intri pe Internet, pui mana pe telefon, te intalnesti cu vanzatorul, iei piesa – mergi la service sau o inlocuiesti de unul singur – si ai scapat repede si ieftin. Ai minimizat uriasa problema, ai facut-o sa fie mica si usor de eliminat din ecuatie.