Doar 3 din 4 absolvenţi din România îşi găsesc un loc de muncă. Ultimele date de la Eurostat arată că abia în urmă cu un deceniu ţara noastră stătea bine la acest capitol. În schimb am înregistrat declinuri semnificative în anii crizei financiare, între 2009 şi 2010.

În ultimul deceniu, procentul absolvenţilor care aveau un loc de muncă după absolvire a evoluat semnificativ. Un maxim a fost atins în 2008, când 84,4% din absolvenţi erau angajaţi, chiar peste media UE, care se situa atunci la 82,1%.

Articolul continua dupa recomandari

Dar, să le luăm pe rând. Doar 76% din absolvenţii recenţi din România erau angajaţi anul trecut, o evoluţie semnificativă faţă de 2016, când numai 69% aveau un loc de muncă, dar ţara noastră este încă semnificativ sub media Uniunii Europene, potrivit Eurostat. Totuşi, apogeul a fost atins în 2014, când doar puţin peste 66% dintre absolvenţi erau angajaţi.

Mai prost ca noi stau grecii, italienii, croaţii, ciprioţii şi spaniolii. Iar la polul opus se află maltezii, cu 95% absolvenţi angajaţi, germanii şi olandezii.