Cea mai mare bucurie a unei mame din județul Constanța este când trec ore multe fără ca fetița ei de 11 ani să intre în convulsii. Amalia are epilepsie rezistentă la tratament. 

Boala ar fi fost ținută un pic sub control dacă stimulatorul vagal implantat copilei acum șase ani și jumătate nu s-ar fi stricat. De când s-a întâmplat, crizele epileptice au devenit tot mai lungi și tot mai dese.

Articolul continua dupa recomandari

Iar fulgerele din creierul acestui copil șterg repede ceea ce Amalia a reușit să învețe în aproape 11 ani de terapii neîntrerupte. Acum, mica pacientă are nevoie de un nou dispozitiv.

Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau sa Ajut" din care va fi sprijinită Amalia dar și alți copii. 

Liliana Manole, mama Amaliei: Coșmarul a început încă de la naștere. Amalia a făcut comoție și pareză în travaliu.

Amalia s-a născut cu cordon ombilical circular, fractură de claviculă stângă și a avut nevoie de oxigen. La trei săptămâni de viață, au început crizele epileptice și ajuns în grija specialiștilor de la Spitalul Obregia din Capitală.

Liliana Manole, mama Amaliei: Și acolo, până la vârsta de 11 ani, am schimbat multe tratamente.

În 2012, Amalia a facut parte dintr-un grup de zece copii si 20 adulti bolnavi de epilepsie, selectati si operati la Spitalul Bagdasar-Arseni. Ca și acum, și atunci povara achitării dispozitivului a căzut pe umerii părinților.

Liliana Manole, mama Amaliei: Acum șase ani și jumătate, costurile au fost de 16 mii de euro ale acestui aparat.

Dispozivitul de nerv vag a ajutat-o pe Amalia enorm. Convulsiile au fost ținute sub control și fetița a început să meargă și să înțeleagă destul de bine ce I se spune.

Liliana Manole, mama Amaliei: Timp de șase ani și jumătate ne-a mers foarte bine și am fost zilele trecute la control și ni s-a confirmat că aparatul nu mai funcționează. Ceea ce pe noi ne sperie pentru că nu-I mai funcționează aparatul și ea face foarte multe crize.

Copila este epuizată și fiecare convulsie mai șterge din ceea ce Amalia a învățat cu greu.

Liliana Manole, mama Amaliei: Cu mersul stăm bine dar cu vorbitul, doare. Doare în momentul în care vezi că o doare ceva și nu se poate exprima. Dorința mea cea mai mare este ca să pot să strâng acești bani, 20 de mii de euro, să pot să trec și calvarul ăsta, să o operez pe Amalia, să I se schimbe stimulatorul.