Amendat de două ori de Garda de Mediu pentru că nu strânge gunoaiele de pe un traseu turistic, primarul din Băile Herculane dă vina pe reporterii Observator care au scos la lumină neregulile. Igienizarea zonei pare să nu fie printre priorităţile edilului. Şi nici promovarea unui obiectiv spectaculos - Sfinxul Bănăţean. Nu ştiu de el nici turiştii, nici măcar localnicii.

În urmă cu o lună, o echipă Observator a filmat pe traseul care duce spre Sfinxul Bănăţean, o minune a naturii de care autorităţile din Băile Herculane îşi bat joc. După reportajul realizat în campania "Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea?", primarul Cristian Miclău a fost amendat de două ori de Garda de Mediu, şi obligat să igienizeze zona. A făcut-o doar de ochii lumii.

Articolul continua dupa recomandari

Pus în faţa noilor imagini, edilul îi face vinovaţi pe reporterii Observator, pentru amenzile primite din partea inspectorilor de mediu.

(Primar): Reportajul dumneavoastră a costat primăria 250 de milioane amendă.

(Reporter): Pentru aia nu suntem vinovaţi noi!

(Primar): Nu v-am chemat, nu vă dau niciun interviu!

(Reporter): Nu este corectă atitudinea asta, domnule primar!

Nicio vorbă despre eliminarea gropii de gunoi. Primăria Băile Herculane era obligată de Garda de Mediu să cureţe traseul turistic spre Sfinxul din Banat şi să se asigure că nimeni nu va mai depozita gunoi pe malul râului Cerna.

Sfinxul de lângă Herculane sau Sfinxul de la Topleţ este o sculptură în piatră realizată de natură. Este mai mare decât cel din Bucegi, însă prea puţini ştiu de de el. Până şi localnicii îl confundă cu un restaurant din staţiune.

”E cel mai mare restaurant de la noi din oras si ca e o sala destul de frumoasa. În afara de sonorizare, totul e perfect”, spune o localnică.

Pe lângă gunoaie, turiştii mai au încă un hop până la obiectiv: drumul impracticabil, pentru care nimeni nu caută vreo soluţie. Nici măcar reprezentanţii Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care spun că întreaga responsabilitate cade în sarcina primăriei din Băile Herculane.