Scandalul din transportul alternativ schimbă şi faţa taximetriei. În timp ce şoferii Uber, Clever sau Bolt sunt traşi pe dreapta de poliţişti, taximetriştii sunt luaţi la întrebări de patronii lor. Au fost zeci de controale în Bucureşti doar în acest weekend. Cine negociază tarife, refuză curse sau are maşina murdară riscă să-şi piardă pe loc slujba. În aşteptarea unei noi ordonanţe de urgenţe, şi şoferii de ride-sharing se tem să mai iasă pe traseu.

Reporter: Bună seara, bună seara!

Şofer ridesharing: Salut! Merci mult că v-aţi aşezat în faţă! 

Articolul continua dupa recomandari

Aşa începe discuţia cu un şofer colaborator al unui firme de tip ridesharing. Colegul nostru de la Observator s-a aşezat pe locul din drepta faţă. Şansele ca bărbatul să fie bănuit că transportă persoane este mai mic, spune el.

Reporter:  V-au oprit până acum?

Şofer ridesharing: M-au oprit, dar eram tot aşa, cu pasager în faţă, mi-a cerut doar actele maşinii, permisul. Nu m-a întrebat dacă fac Uber.

Legea transportului alternativ este încă în dezbatere publică. Aşa că amenzile date de poliţişti continuă, iar şoferii fac orice să evite filtrele de poliţie.

Reporter: Încercaţi să găsiţi un taxi?

Client: Da, de la Uber.

Reporter: De ce Uber? De ce ai ales Uber?

Client: E mai bun. Disponibilitate, preţ. Îţi dau un preţ bun, un serviciu bun, rapid. Foarte bun.

Client:  Ne place mai mult, pentru că sunt şoferii mult mai amabili şi nu trebuie să plătim nici cash. Mi se mare mult mai ok.

De la şoferii de taxi aflăm că scandalul a adus bani mai mulţi în buzunarele taximetriştilor. Jumătate din concurenţă le-a dispărut peste noapte: 50% din şoferii firmelor de tip ridesharing s-au retras, de teama amenzilor de până la cinci mii de lei.

Pe traseu nu au ieşit doar taximtriştii, ci şi şefii lor.

Luminiţa Bucur, controlor trafic taxi: Am ieşit în control, să verificăm şi să aflăm acei şoferi care ne fac firma de râs.

Reporter: Ce urmăriţi mai exact? Ce căutaţi să găsiţi?

Luminiţa Bucur, controlor trafic taxi: În primul şi în primul rând, "preţari". Vrem să aflăm acei şoferi, care fac preţuri, ceea ce nu suntem de acord niciodată.  Dacă îi prindem, îi decolantăm pe loc. 

Şi refuzul unei curse sau lipsa bonului fiscal se sancţionează acum de la prima reclamaţie, după ce plângerile clienţilor aproape s-au dublat în ultimul an.

În câteva zile Guvernul este aşteptat să reglementeze prin ordonanţă de urgenţă transportul alternativ. Şoferii vor fi obligaţi prin lege să facă testul psihologic anual, să aibă atestat de transport persoane şi maşini nu mai vechi de 15 ani.