Un tânăr a răzbunat mulţi şoferi nemulţumiţi! A învins statul în instanţă şi va primi despăgubiri după ce a lovit un câine pe autostradă. A cerut 4.000 de lei pentru a-şi repara maşina şi 1.000 de lei daune morale. Este o decizie în premieră, dar care mai poate fi contestată.

Tânărul mergea la facultate în Timişoara la începutul anului trecut atunci când a lovit un câine pe autostradă.

Articolul continua dupa recomandari

Şoferul susţine că se putea întâmpla o nenorocire dacă se speria şi trăgea brusc de volan. 

ANCA BÂJAN, mama tânărului: Pe sensul de mers Deva-Timişoara, la intrarea pe autostradă a lovit un câine, a apărut din câmp. A pus frână, dar l-a lovit destul de serios. Maşina a fost avariată. N-a mai putut circula. De nenumărate ori am văzut câini pe autostradă.

Şoferul a dat în judecată Compania de Drumuri şi Autostrăzi pentru că nu-şi ar îndeplinit obligaţiile pe care le are în ceea ce priveşte siguranţa rutieră. Mai exact, că nu a montat plasă de protecţie pe marginea şoselei de mare viteză. Judecătorii i-au dat în primă instanţă dreptate. 

ANCA BÂJAN, mama tânărului: Poliţia ne-a recomandat să dăm în judecată compania CNAIR datorită faptului că în decurs de 2-3 zile, chiar în acea perioadă au mai fost accidente. Noi suntem hotărâţi dacă nu ni se dă dreptate să mergem şi la Tribunalul Internaţional.   

GLĂMAN IRINA ILDICO, purtător de cuvânt Tribunalul Hunedoara: Judecătoria Hunedoara a obligat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la plata sumei de 5269,76 lei. Această sumă reprezintă contravaloarea reparaţiei autovehicul şi plata sumei de 1000 de lei reprezentând daune morale. 

Compania de Drumuri nu a comentat până la această oră sentinţa. Problema gardurilor de siguranţă care lipsesc pe cele mai multe tronsoane de autostradă a fost semnalată în repetate rânduri de experţii în infrastructură rutieră.

IONUȚ CIUREA, Asociaţia Pro Infrastructura: Bucureşti - Piteşti cred că nu mai are gard, dacă are pe 10% gard e bine, pe autostradă.

Au fost situaţii în care şoferii s-au trezit în timp ce ciruclau cu peste 100 de kilometri la oră cu urşi în faţa maşinii pe autostradă. Cel mai recent caz, anul trecut 2 urşi au fost spulberaţi pe şoseaua rapidă ce leagă Sibiul de Orăştie.