Poliţia Română a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook în care exiplică ce obligaţii au motocicliştii, scuteriştii şi bicicliştii, înainte de a efectua anumite manevre în trafic.

Dacă v-aţi întrebat ce înseamnă când un motociclist îşi întinde braţul stând orizontal sau îşi balansează brațul drept în plan vertical, ei bine Poliţia Română vă răspunde.

Articolul continua dupa recomandari

"Conducătorii vehiculelor cu două roți, adică #bicicliști, #motocicliști, #scuteriști, au obligația de a efectua anumite semnale, înainte de a demara diverse manevre în #trafic.

Dacă brațul stâng întins orizontal înseamnă intenția de a schimba direcția de mers spre stânga sau de a depăși, iar brațul drept întins orizontal anunță schimbarea direcției de mers spre dreapta, poate ați văzut bicicliști sau motocicliști cu brațul drept întins orizontal balansat în plan vertical și v-ați întrebat ce vor să facă.

Ei bine, un astfel de semnal se traduce prin intenția respectivului de a opri și trebuie realizat cu cel puțin 25 de metri înainte de efectuarea manevrei, prevedere valabilă și în cazul schimbării direcției de mers sau depășirii altui vehicul", a scris Poliţia Română pe Facebook.