În prag de iarnă este bine să ştim câteva sfaturi utile pentru şoferi. În fiecare maşină ar trebui să existe un set de accesorii menite să uşureze drumurile printre nămeţi.

Cel mai ieftin kit de iarnă pentru maşină costă în jur de 40 de lei şi conţine o racletă pentru curăţat geamurile de gheaţă, un spray pentru dezgheţat parbrizul, o lavetă, un antigel şi o soluţie care previne îngheţul, bună de aplicat pe garniturile usilor, pe geamuri sau pe capotă.

Articolul continua dupa recomandari

Un kit auto de iarna menit să fereasă şoferii in situaţii limită ajunge, însă, şi la peste 300 de lei, un preţ de opt ori mai mare decât cel al unui kit cu produse de bază. Acestea, vândute cu peste 300 de lei conţin gheare de zăpadă, mai uşor de montat decat lanţurile, o husă auto cu încălzire şi masaj - actionata telecomandă, o lopată telescopică şi o frânghie de tractare. Unele dintre aceste kit-uri mai scumpe au si cabluri de curent pentru baterie.

Cei care vor să se asigure 100% că iarna nu le va juca feste îşi pot cumpara separat un compresor pentru umflat roţi, disponibil la preţuri cuprinse între 50 şi 400 de lei. Pentru orice eventualitate, nu strică să avem în maşină şi un sac cu nisip care costă în jur de opt lei.