Ne sufocăm aproape zilnic în traficul din Capitală, dar şi din marile oraşe. Odată cu venirea primăverii, există însă alternative. Iar una dintre ele pare în ultimii ani tot mai iubită de români: Motocicleta. În România, există acum peste 850 de mii de deţinători de permis categoria A. Trecerea de la patru la două roţi nu este însă uşoară. O spune chiar un poliţist al Brigăzii Rutiere, care trage un semnal de alarmă: fiţi temperaţi şi purtaţi echipamente de protecţie.

Daniel Diniţă are 31 de ani, iar ultimii 8 i-a petrecut în uniforma de poliţist, pe motor.

Articolul continua dupa recomandari

DANIEL DINIȚĂ, agent şef adjunct Brigada Rutieră Bucureşti: Ca şi motociclist ai o mobilitate mult mai mare şi poţi ajunge mult mai repede atunci când situaţia o impune

La fel ca mii de alţi motociclişti, şi el se confruntă cu pericole în trafic.

DANIEL DINIȚĂ, agent şef adjunct Brigada Rutieră Bucureşti: Cumva există o dispută între conducătorii auto şi moto. Sunt şi şoferii atenţi, e drept, numărul lor este însă foarte mic.

Preferă mersul pe două roţi şi în timpul liber, pentru că astfel fentează traficul în Bucureşti. Este soluţia pe care o descoperă tot mai mulţi români.

DANIEL DINIȚĂ, agent şef adjunct Brigada Rutieră Bucureşti: Avem într-adevăr un sezon rece, dar măcar atâta timp cât putem merge pe două roţi putem păcăli algomeraţia

Datele oficiale arată că, de la an la an, categoria A a devenit tot mai populară. Dacă în 2015, motorul era preferat de puţin peste 560.000 de persoane, acum, pe străzile din România circulă peste 850.000 de motociclişti.

DANIEL DINIȚĂ, agent şef adjunct Brigada Rutieră Bucureşti:  Avem dintre cei mai tineri care sunt teribilişti, avem dintre cei cu experinţă. Sunt oameni temperaţi care conduc preventiv

Din ultima categorie face parte şi Cristian. Este instructor moto şi spune că e mai eficient în trafic să fii pe două roţi.

CRISTIAN ANGHEL, instructor moto: Trebuie exersat un pic inainte sa intram in trafic. Casca de protectie este singurul echipament obligatoriu, dar eu recomand echipamentul complet

Toate pot trece de o mie de euro. Sumă la care se adaugă preţul cursurilor şi al motocicletei.

CRISTIAN ANGHEL, instructor moto: O scoala de obtinere permis variaza intre 1000 si 2000 de lei. O motocicleta poate sa coste de la 1000 de euro pana la peste 30 de mii de euro.

În ciuda costurilor ridicate, în fiecare an, între martie şi noiembrie, aproape 100 de mii de români devin motociclişti. Regulile sunt aceleaşi pentru toţi.

DANIEL DINIȚĂ, agent şef adjunct Brigada Rutieră Bucureşti:  Să nu se hazardeze atunci când se urcă pe motocicletă. Să evite accelerările excesive, să nu facă slalom printre maşini, să conducă preventiv să anticipeze cumva situaţiile din trafic.

Anul trecut, în România, 40 de motociclişti şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci au fost răniţi în accidente rutiere.