România a ajuns parcul de rable al Europei. Vârsta media a maşinilor a sărit de 15 ani, mult peste media ţărilor occidentale. Specialiştii spun că piaţa auto second hand a explodat după eliminarea taxei de mediu. Avem peste patru milioane de maşini vechi pe străzi. Şi în timp ce străinii iau măsuri pentru a reduce numărul de maşini diesel, mult mai poluante, la noi au în continuare un avans în faţa celor pe benzină pentru că sunt mai economice.

Mașini noi și ieftine. Este principiul după care se ghidează mai mulţi români atunci când îşi cumpără o maşină.

Articolul continua dupa recomandari

Aşa se ajunge la compromis - dacă bugetul nu creşte, poată să crească vârsta maşinii.

Vechimea medie a parcului auto din România este de 15,4 ani, cu mult peste media Uniunii Europene de 11 ani, iar această cifră a început să crească din anul 2017, atunci când taxa auto a fost eliminată.

Pe străzile din România ciculă acum aproape 4 milioane de maşini mai vechi de 15 ani! Cele mai multe sunt aduse din străinătate şi sunt un pericol pe şosele

Șerban Dobre, şef departament omologări RAR: Din totalul de vehicule utilizate aduse din străinătate, adică aproximativ 570 de mii, în jur de 15% au fost găsite la controlul tehnic cu defecţiuni.

Preferinţele românilor în materie de maşini sunt împărţite pe zone arată studiile carton Cele mai multe autoturisme diesel sunt în nord şi vest, în timp ce în sud şi est, câştigă teren maşinile pe benzină.

Dumitru Negoiţă, vânzător maşini: Foarte mulţi, de o perioadă de timp, au încercat sau încearcă pe benzină. Sunt fel şi fel de zvonuri, văd pe site-urile astea, că dieselul va dispărea.

În timp ce la noi sunt zvonuri în străinătate se fac paşi concreţi pentru eliminarea maşinilor pe motorină. Roma de exemplu a anunţat că va interzice maşinile diesel în 2024, iar Madridul, Parisul şi Atena din 2025. În Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară.