Camioanele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor putea intra în Ungaria, timp de două zile, respectiv de joi, ora 23.00 şi până vineri, ora 23.00, dar şi de sâmbătă, ora 23.00 şi până duminică la aceeaşi oră.

Anunţul a fost făcut de Poliţia Română de Frontieră, după ce poliţiştii din Ungaria au informat că circulaţia va fi restricţionată tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, circulaţia va fi restricţionată de joi, ora 23.00 şi până vineri la aceeaşi oră.

'Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 martie (Ziua Maghiarilor de Pretutindeni - n.r.) este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare', precizează un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Aceeaşi restricţie va fi aplicată de sâmbătă seară, ora 23,00 (ora României), până duminică la aceeaşi oră, însă duminica în mod obişnuit este interzisă circulaţia vehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Restricţii pentru şoferii de TIR în Ungaria

Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

Pe perioadele restricţiilor, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate de pe teritoriul României.

'Precizăm faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale. Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ', mai precizează comunicatul.

Printre măsurile ce vor fi luate se numără suplimentarea personalului de control de la frontieră şi folosirea la capacitate maximă a arterelor existente pe sensul de ieşire din ţară, unde se aşteaptă formarea de coloane de automarfare.