Restituire taxa auto 2018. Românii mai au la dispoziţie o singură lună pentru a-şi cere banii înapoi de la stat. Termenul limită pentru recuperarea banilor este 31 august.

Concret, termenul de 31 august 2018 este prevăzut de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017, referitor la restituirea taxei auto.

Articolul continua dupa recomandari

"Dreptul contribuabililor (...) de a cere restituirea se naște la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență (OUG nr. 52/2017 - n. red.), indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar (...) cererile de restituire se depun, sub sancțiunea decăderii, până la data de 31 august 2018", scrie în actul normativ emis de Executiv.

Cu alte cuvinte, românii care au achitat una dintre fostele taxe auto mai pot depune cererea de restituire doar până la finele lunii august 2018, altfel nu-și vor mai putea recupera banii pe cale administrativă.

Restituire taxa auto 2018, valabilă doar până la 31 august

Cererea de restituire a taxei auto poate fi descărcată AICI

Singurul lucru pe care proprietarii de maşini, care au achitat diferite sume de bani pentru înmatriculare, trebuie să îl facă este să depună cererea la ANAF.

Autorităţile au eliminat obligația anexării documentelor doveditoare a plății, a copiilor cărții de identitate a vehiculului, precum și a certificatului de înmatriculare.