Rabla a prins viteză din prima zi! În doar şase ore, peste patru mii de şoferi au primit vouchere pentru o maşină nouă. Cererea e mare şi pentru autoturismele electrice. Şi în acest an se vând tichete la negru, pe internet.

Pentru Rabla Plus beneficiaţi de 45.000 de lei de la stat, iar pentru maşina pe care doriţi să o casaţi, beneficiaţi de încă 6.500 de lei de la stat.

Articolul continua dupa recomandari

Pe Gheorghe Agrigoarei banii de la stat l-au convins: vrea o maşină nouă, 100% electrică.

Maşină electrică şi pentru poluare, pentru mediu înconjurător, se mai reduc noxele. Şi aşa în Bucureşti e super aglomerat - Gheorghe Agrigoarei, client

Showroomurile au fost pline astăzi de clienţi. Numai în primele şase ore, s-au dat 4.000 de ecotichete pentru cei care aveau dosarele deja pregătite.

Noi le solicităm clienţilor şi îi îndrumăm să-şi pregătească dosarele înainte fiindcă dosarul nu este foarte stufos, însă implică nişte drumuri la instituţiile statului şi acolo oamenii nu au întotdeauna zile de concediu să poată să ajungă - Ionuț Mariea, director vânzări magazin auto

Dacă aveţi deja o rablă acasă, trebuie să urmaţi câţiva paşi înainte de a primi reducerea. Alegeţi maşina pe care v-o doriţi, aduceţi copii după talonul şi cartea rablei pe care o casaţi, cartea de identitate şi un certificat care să arate că nu aveţi datorii la stat.

După ce v-aţi înscris pe site-ul AFM.ro, primiţi o confirmare electronică echivalentă cu ecotichetul de reducere. Ultimul pas este să casaţi maşina şi să o radiaţi atât de la fisc, cât şi de la poliţie.

Iar pentru cei care nu au o o maşină veche de casat, soluţii există şi în acest an. Pe site-uri există oferte. Sunt la negru, e adevărat, şi preţurile pornesc de la 1.900 de lei.

Dacă totuşi apelaţi la o astfel de metodă, producătorii avertizează să fiţi foarte precauţi. Dacă doriţi să obţineţi reducerea pe numele dumneavoastră, talonul şi cartea maşinii trebuie să fie tot pe numele dumneavoastră. Dacă în schimb luaţi cele două documente de altcineva, persoana respectiv trebuie să fie cu dumneavoastră la înscriere

Pentru programul Rabla Casic mai sunt disponibile 26.000 de vouchere, iar pentru Rabla Plus 5.000. Oficialii de la Mediu spun că ritmul de accesare este mai rapid ca niciodată în acest an.