Programul Rabla aduce veşti bune iubitorilor de două roţi. Din martie, vor putea schimba maşina veche pentru un voucher de 3.500 de lei, cu care să cumpere o motocicletă sau un scuter. Dacă unul din zece şoferi ar trece la două roţi, traficul s-ar reduce aproape la jumătate, arată studiile.

Iubitorii de două roţi încep deja să caute oferte. Un voucher le asigură 3500 de lei. Schimbarea din programul Rabla ar putea ajuta mai mult la înlocuirea parcului auto învechit.

Articolul continua dupa recomandari

În prezent, în România sunt aproape 9 milioane de autoturisme. Dintre acestea, 7.300.000 sunt mai vechi de 8 ani. Sunt maşini ce ar putea fi casate pentru o motocicletă nouă şi dacă vorbim despre motociclete, numărul lor este cu mult mai mic. Aproape 150.000 sunt acum în toată ţara.

Vânzătorii de motociclete se aşteaptă ca numărul clienţilor să crească de luna viitoare.

Dan Dobrescu, organizator SMAEB, distribuitor motociclete - Vom adapta anumite oferte pentru a veni şi noi în întâmpinarea acestui program. Spre exemplu, putem avea pachete de reduceri sau pachete cu echipamente. Reduceri procentuale, 5% sau pachete fixe, jumătate din valoarea voucherului. Depinde foarte mult de valoarea motocicletei.

În cazul scuterelor, valoarea voucherului acoperă mai mult din preţul total.

Nicolae Mihalcea, reprezentant firmă scutere - Acest voucher reprezintă aprox 35% din valoarea de achiziţie. Un alt beneficiu pe care noi îl oferim aici este ca vom oferi celor care vor dori să achiziţioneze un scuter de la noi variante de finanţare care implică 0% dobândă.

Programul Rabla Moto ar putea să reducă traficul şi nivelul de poluare din marile oraşe.

Valentin Ciobanu, reprezentant AutoDNA, platforma online de verificare a autenticităţii auto - Probabil vor fi mulţi cei care vor renunţa la autoturism şi vor alege motocicleta pentru că timpii pierduţi în trafi în special în oraşele mari este foarte mare.

Pentru pragramul Rabla, Guvernul a alocat 140 de milioane de lei. Banii vor fi folosiţi atât pentru maşini noi cât şi pentru motociclete sau scutere.