O tânără profesoară şi fiica ei au fost implicate în accidentul de la Tâncăbeşti. Mama a murit, iar fiica ei este în stare gravă la spital. Se întorceau de la campionatul naţional de înot şi mergeau liniştite spre casă, când un tânăr de 20 de ani le-a spulberat. În maşina celor două, mai erau un băieţel şi tatăl acestuia, răniţi şi ei. Campioana olimpică la înot, Camelia Potec, a transmis că se roagă pentru sănătatea copiilor. În timp ce la Politehnica Bucureşti, unde preda profesoara de 38 de ani, este doliu.

Alina Popescu, profesor la Politehnica Bucureşti s-a pozat în ultima ei fotografie alături de fiica sa. Era mândră de fetiţa de 10 ani. De altfel, vineri seara, ele se întorceau împreună din Izvorani, de la Campionatul Naţional de Înot. Fata tocmai se calificase într-o etapă următoare şi trebuie să revină a doua zi.

Articolul continua dupa recomandari

La finalul primei zile de competiţie, femeia şi fiica ei s-au oferit să conducă în oraş şi alţi sportivi. Aveau loc în maşină. Au acceptat această invitaţie un bărbat şi fiul lui, de asemenea sportiv care participase la competiție. După doar câteva minute, la câţiva kilometri distanţă, s-a produs tragedia.

O maşină condusă de un tânăr cu peste o sută de kilometri pe oră a ajuns în faţa Daciei pe care o conducea profesoara. Martor la teribilul accident din Tâncăbești a fost chiar antrenorul celor doi copii, dar şi zeci de părinţi care au plecat de la competiţie în acelaşi timp.

”S-a întâmplat la 500 de metri în faţa noastră. M-am oprit când am văzut maşina. Erau nişte persoane care dădeau deja ajutor, primul ajutor, au venit şi salvările destul de repede”, spune antrenorul de înot Alex Neacșu.

Alina Popescu, cei doi copii şi bărbatul din maşina condusă de ea au ajuns în stare critică la spital. Femeia nu a mai putut fi salvată.

Concursul de înot a continuat în weekend. Campioana Camelia Potec s-a interesat personal de situaţia celor doi copii.

”Se ţine legătura cu bunica fetiţei, să vedem cu ce putem să o ajutăm, măcar pentru înmormântare”, a spus Camelia Potec.

Tânărul care ar fi provocat carambolul este şi el internat în spital, iar poliţiştii l-au anunţat că pe lângă vătămare corporală din culpă va fi cercetat şi pentru omor din culpă.