Poliţiştii şi inspectorii RAR din Capitală au ieşit pe străzi ca să verifice cum circulă şoferii, mai ales după ninsoarea din urmă cu două nopţi. Mulţi dintre ei au profitat că am avut o iarnă uşoară până acum şi n-au mai catadicsit să schimbe anvelopele de vară cu cele pentru sezonul rece.

Unii au regretat însă când au fost opriţi la control. Maşinile nici nu erau echipate corespunzător, în plus, aveau numeroase defecţiuni. Aşa că au plătit sute şi chiar mii de lei. Agenţii au aplicat zeci de amenzi. 

Articolul continua dupa recomandari

Un şofer a avut ghinion. Poliţiştii l-au oprit în trafic şi i-au luat maşina la bani mărunţi. Au găsit mai multe probleme, pentru care omul a fost nevoit să scoată din buzunar cam 1000 de lei. Şi nu a fost singurul. Agenţii au găsit zeci de autoturisme în neregulă.

Cei prinşi cu anvelope de vară au plătit chiar şi 3.000 de lei. În total, poliţiştii au aplicat 51 de amenzi.

Claudiu Costea, inspector BR: Efectuăm aceste verificări permanent, cele mai multe abateri la regimul rutier au fost modificări neomologate la sistemul de evacuare a noxelor, tobe neomologate defecţiuni la sistemul de iluminare, anvelope neconforme.

Şi pasiunea de a-şi tuna maşinile i-a costat scump pe unii. Multe modificări aduse autoturismelor încalcă normele. Dar sunt şoferi care, de dragul unei maşini deosebite, îşi asumă şi amenda.

Poliţiştii de la Rutieră spun că vor continua acţiunile, mai ales în această perioadă, când numărul accidentelor cresc din cauza ninsorilor căzute sau a gerului. Şi le atrag şoferilor atenţia, încă o dată, să nu plece la drum cu maşinile neechipate.