"Deschideţi parcarea!" Este scris pe parapetele din beton care blochează intrarea într-o parcare de pe marginea drumului pe DN1C, între Dej şi Baia Mare. Sunt doi ani de zile de când două parcări, construite la standarde internaţionale, nu au fost date în folosinţă. Asta, în condiţiile în care, sunt gata de mai bine de un an. Aşa că şoferii, în special cei de curse lungi, sunt obligaţi să-şi aloce timpii de somn şi recreere pe banda de urgenţă. Acolo unde, bineînţeles, creează şi se pun în pericol.

Două hectare, atât au, pe hârtie, cele două parcări. În realitate, suprafaţa a fost redusă la câteva sute de metri pătraţi. Chiar şi aşa, nimeni nu poate să le folosească.

Articolul continua dupa recomandari

Dacă sari parapetul, intri în parcare. Însă, ca să ajungi la toaletă, trebuie mai întâi să treci de nămeţi. 

În câteva zile, CNAIR promite marea... inaugurare.

Până atunci, în Bacău, oficialii din Transporturi şi-au prezentat bilanţul la sfârşit de an. 

LUCIAN ŞOVA, ministrul Transporturilor: Suntem ca pe Titanic şi m-am străduit să fiu căpitanul care priveşte suficient de departe încât să vadă Iceberg-ul la timp. În acest an am evitat, împeună cu cei cu care conduc, impactul cu vreun iceberg! 

România nu are totuşi gheţari. Are cratere, în schimb. Pe care Observator vi le-a arătat aproape zilnic, în ultima săptămână, pe cele două mari autostrăzi ale ţării - A1 şi A2.  

Cât priveşte noile autostrăzi, aflate în lucru de ani de zile, din 103 kilometri, lipsesc aproape doi. Drumul se întrerupe în două locuri. La Şoimuşi şi Ilia. Astfel că o  porţiune de 43 de kilometri este de fapt blocată.