Mai toate parcările de pe marginea drumurilor nationale au ajuns ghene. Lucru recunoscut şi de şeful Companiei Naţionale de Drumuri, care spune că şoferii sunt vinovaţi pentru această situaţie. Asta deşi parcările arată ca nişte ruine, iar coşurile de gunoi stau pline cu săptămânile, până să fie golite de cineva. Pus în faţa unor imagini revoltătoare, oficialul a găsit astăzi şi alţi vinovaţi.

Aşa arată un coş de gunoi pe drumul naţional 1F, între Cluj-Napoca şi Zalău. Un "vestigiu" cu o vechime... necunoscută. Alături, găsim o bancă ruginită, unde şoferii ar trebui să oprească pentru un popas. Totul este însă o ruină. Imagini dezolante găsim în sute de parcări aflate în administrarea Companiei Naţionale de Drumuri. 

Articolul continua dupa recomandari

Dacă aş vrea să iau o pauză de la condus şi sa savurez o cafea în aceasta parcare, aş avea nevoie mai intai de un fierastrau sau o druba pt ca aici crengile copacilor nu au mai fost taiate de ani de zile. 

Acolo unde totuşi sunt şi recipiente noi, nimeni nu le goleşte cu săptămânile.

NARCIS NEAGA, director CNAIR: Înainte să arăraţi cu degetul spre noi, cred că ar fi bine să arătaţi cu degetul şi spre cei care aruncă. 

Spunea în urmă cu doar câteva zile directorul Companiei Naţionale de Drumuri. Supărat pe şoferi, Narcis Neaga îi acuza pentru mizeria din parcări. A lansat acuzaţii şi la adresa primarilor care nu au contracte cu firmele de salubrizare, iar localnicii lasă gunoiul sub nasul lor. 

Una dintre puţinele parcari de pe DN care leaga Cluj de Zalau la ora 10 dimineata, cosurile sunt pline pana la refuz, semn ca cineva nu si-a facut treaba. Langa sunt zeci de peturi, gunoi si chiar cadavrul unui caine.

NARCIS NEAGA, director CNAIR: Este o situaţie neplăcută, încercăm să rezolvam problema cu garda de mediu şi încercăm să intensificăm controalele în aceste parcări.

Promisiuni pe care le auzim de ani de zile. În realitate, nimic nu se schimbă. Legea prevede amenzi de la câteva sute, până la mii de lei - pentru cei care aruncă gunoiul pe stradă. Însă, sancţiunile sunt rare.