Sărbătorile de Paște au lungit listele de așteptare pentru cei care vor să închirieze o mașina! Firmele de închirieri auto spun că fac cu greu față cererii, iar cei mai prevăzători clienți, mulți cu gusturi scumpe, și-au făcut rezervări încă de acum câteva luni.

După ce a stat pe o listă de așteptare câteva zile bune, acest şofer a reușit să închirieze ultima mașină aflată în parcul auto al unei firme din Capitală.

Articolul continua dupa recomandari

Am vrut și noi să vedem cât de ușor este să găsești o mașină de închiriat în preajma sărbătorilor. La prima încercare, am găsit doar două variante.

La capitolul gusturi, românii oscilează între extreme.

Radu Chițu, director serviciu rent-a-car: Vor mașini extrem de scumpe, cum ar fi Mercedes S Class sau BMW Seria 7, dar vor și modelele low cost.

Cel care vrea să închirieze o mașină în valoare de 80.000 de euro trebuie sa plătească chiar și 90 de euro pe zi.

În București, pentru o zi de închiriere, prețurile pleacă de la 10 euro pentru mașinile low-cost şi ajung la 200 de euro. Dacă vreţi să conduceţi fără griji şi fără să lăsaţi o garanţie, puteţi plăti o asigurare de 50 de euro pe zi. În caz contrar, compania vă va bloca pe card o garanţie de aproape 2.000 de euro, sumă pe care o pierdeţi în caz că avariaţi maşina.