Cum ar fi să circulați cu mașina personală știind că aveti asigurare, iar la un accident să aflaţi că, de fapt, nu aveţi poliţă şi trebuie să suportaţi toată paguba? Este acuzația adusă de un bărbat firmei de asigurări care i-a eliberat o poliță CASCO. Actul a fost reziliat ulterior pentru neplata unei rate, iar clientul susține că nu a fost înștiințat de acest lucru. Ba chiar a fost notificat în continuare să plătească ratele.

Bărbatul și-a cumpărat mașina în primăvara anului trecut. În luna octombrie, la aproximativ o lună după ce tocmai plătise a treia rată trimestrială a poliței Casco, a fost implicat într-un accident rutier.

Articolul continua dupa recomandari

Client al unei firme de asigurari: Am aflat cu stupoare că polița mea este reziliată din data de 5 iulie 2018. Că a doua rată nu figurează în sistemul lor de plăți.

Reporter: Se încadrează la ce fel de daună?

Client al unei firme de asigurari: Undeva la aproape jumătate din valoarea mașinii.

Adrian Cuculis, avocat: Ulterior anularii politei, intr-un mod ciudat, asiguratorul a trimis notificare pt plata ratei nr 3, in contul in care anulase polita cu cateva luni inainte.

Brokerul ar fi omis să-i spună că nu şi-a plătit rata cu numărul 2. Şi nici nu l-ar fi anunţat că i-a reziliat contractul, spune clientul. Asiguratorul îl contrazice, însă.

Într-un răspuns pentru Observator, asiguratorul a anunțat că nemulțumirea bărbatului face deja obiectul unei cereri de chemare în judecată și că: "Situația este în curs de analiză la nivelul firmei de asigurări."

Numai în luna Iulie a acestui an au fost înregistrate la ASF aproximativ 2.600 de reclamații, indiferent că vorbim de asigurarea casei, a mașinii sau a vieții.

Conform unui studiu recent al Asociației pentru Apărarea Drepturilor și Intereselor Consumatorilor, încrederea în firmele de asigurări este cea mai scăzută din ultimii 30 de ani.