Mulţi tineri români au investit zeci de mii de euro pentru a-şi transforma autoturismele în piese de colecţie. Le-au schimbat tot, de la aripi, la motor şi au ajuns să cheltuiască de cinci-şase ori mai mult decât au dat pe maşină. A meritat, spun ei. Chiar şi în parcare bolizii atrag toate privirile. În acelaşi timp mărturisesc că există un cost ascuns: maşinile tunate nu sunt pentru străzile noastre pline de capcane.

Ca să îi îmbunătăţească performanţele, tânărul a schimbat maşina complet, de la caroserie şi până la.motor.

Articolul continua dupa recomandari

Daniel Tomescu, proprietarul unei mașini tunate: Este un motor de la o altă maşină generaţie mai nouă. A fost supraalimentat cu turbină şi dezvoltă undeva între 650 şi 700 de cai.

O piesă de colecţie, spune proprietarul, care a ostat pe măsură. De şase ori mai mult decât preţul maşinii!

Daniel Tomescu, proprietarul unei mașini tunate: După ce estimez eu aş spune că peste 50 de mii de euro. Merită, e plăcerea fiecărui om.

Alţi tineri nu au umblat la motor, doar şi-au personalizat bolizii.

Vasile Cărlescu, proprietarul unei maşini: I-am ataşat o suspensie reglabilă, nu este pe perne de aer cum sunt majoritatea de aici. I-am pus un colant, ea din fabrică este gri. Evacuarea este modificată.

Chiar şi aşa investiţia se ridică la 5.000 de euro. Tânărul are şi un sfat important pentru alţi români care vor să-şi tuneze automobilele:

Daniel Tomescu, proprietarul unei mașini tunate: Nu e bine să fie singura maşină pentru că nu mereu ai timp să mergi încet. Nu mereu ai chef să fii atent la liniile de tramvai. Când ai chef să fii zdrunciant mergi cu aia.

Chiar şi parcate, maşinile fac spectacol. Vizitatorii au privit încântaţi bijuteriile. La expoziţie au fost prezentate peste 150 de maşini.