Se dezgheaţă şoselele, răsar gropile. Autostrada Soarelui este plină de cratere, după ce plombele puse de drumari în ultimele săptămâni au sărit: una câte una. Capcanele din asfalt pot cauza probleme grave pe şoseaua de viteză, mai ales că apare şi ceaţa. În timp ce şoferii îşi strică maşinile plătind rovieniete, autorităţile fac planuri. Pe hârtie, au reuşit să modernizeze deja Centura Capitalei, dar şi să proiecteze o autostradă nouă în jurul Bucureştiului.

Drumul spre serviciu l-a costat 500 de lei pe un şofer din Ilfov. Sunt banii pe care i-a dat pentru a-şi cumpăra două roţi şi a-i plăti benzina unui coleg care i le-a adus.

Articolul continua dupa recomandari

Autostrada Soarelui este plină de gropi pe o porţiune de 40 de kilometri, în apropiere de Bucureşti. Angajaţii de la Drumuri spun că reparaţiile de amploare vor începe abia când se încălzeşte vremea, până atunci... doar se peticeşte.

Unele plombe au fost puse de angajaţii de la Drumuri în urmă cu o săptămană. Nu au rezistat prea mult şi au reaparut gropile. Grav este ca se desprind şi bucati mari de asfalt care se pot transforma in adevarate proiectile. 

”În primul rând nu se numeşte asfaltare, se numeşte o bătaie de joc. Să vezi o maşină care aruncă acolo cu lopata nişte beton nu ştiu ce aruncă acolo ... când ai dat cu roata în el, zici că se rupe maşina”, spune un șofer.

Pe şoseaua de centură, aceleaşi gropi. Şoferii circulă însă cu viteză mică din cauza aglomeraţiei şi apucă să le mai evite. 

”E foarte nasol, se circulă foarte greu. E dezastru centura asta, m-am săturat de ea!”, exclamă un șofer.

Compania de drumuri anunţă că în primăvară va începe construcţia primului pasaj de pe Centură, care va fluidiza traficul în zona Domneşti, aproape de intrarea pe A1. Pentru nodurile de la Berceni şi şoseaua Olteniţei, documentaţia încă nu este gata. Cu paşi mici se înaintează şi în proiectul viitoarei autostrăzi de Centură.

Autostrada de Centură Sud va avea o lungime de 50 de km şi va uni Autostrada Soarelui de Bucureşti-Piteşti. Este o construcţie total separată de actuala centură unde ne aflăm acum. Şi aceasta va fi modernizată promit autorităţile. Pe hârtie, planurile arată grozav. Realitatea este însă alta: ambuteiaje, nervi şi cozi interminabile.

Până ca şoferii să vadă cele două şosele gata vor trece ani buni. Deocamdată a fost semnat contractul pentru primii kilometri ai Autostrăzii de Centură.

ALIN ȘERBĂNESCU, purtătorul de cuvânt al CNAIR: Vorbim de secţiunea 3 cuprinsă între DN 6 şi A1. Această secţiune va avea o lungime de 17- 18 km şi va fi proiectată în 12 luni şi construită în 36 de luni. 

Pe celelalte sectoare, licitaţiile contestate întârzie deschiderea şantierelor. Tot birocraţia blochează construcţia Centurii şi în Nordul Capitalei, unde, la orele de vârf, şoferii pierd 2-3 ore pe 20 de kilometri.