Mai ales acum, când după un deceniu de aşteptare autorităţile au decis să înceapă lucrările la pasajul de la Domneşti. Numai că totul a început în dulcele stil românesc. Pe şantier există doar o mână de muncitori şi numai câteva utilaje.

Pentru şoferii nevoiţi să circule zilnic pe centura Capitalei, intersecţia de la Domneşti este un coşmar! Cozile sunt kilometrice, la orice oră din zi. Ambulanţele abia îşi croiesc drum. Cu mâinile în buzunar, câţiva muncitori. privesc şi ei blocajele.

Articolul continua dupa recomandari

De zece ani autorităţile au promis aici un sens giratoriu suspendat, care ar trebui să decongestioneze zona. Abia anul acesta au început lucrările.

Doar un afiş şi câteva benzi delimitatoare de pe marginea drumului ne-ar putea da de înţeles că acolo se lucrează la un proiect important. Singurul utilaj de pe şantier este pus în mişcare abia după apariţia echipei Observator. Oficialii de la drumuri spun că proiectul avansează greu, surpriză, din cauza. aglomeraţiei.

Alin Şerbănescu, purt. de cuv. CNAIR: Se lucrează în nişte zone foarte algomerate şi am vorbit să nu ţină utilaje inutil acolo, ca să nu aglomereze şi mai mult zona. Au de forat 30 de coloane, până acum au forat 3, de fapt două.

Curând, lucrările ar putea fi, din nou, blocate. Ministerul Transporturilor nu a finalizat încă exproprierile. Iar infrastructura din ţara noastră strânge recorduri ruşinoase.

România are, în momentul de faţă, aprox 86.000 de km de drum, dintre care 28.000 sunt pietruite, asta înseamnă aproape 33% din întreaga reţea de drum din ţara noastră.

Pasajul de la Domneşti, lung de doar 374 de metri, ar trebui să fie gata la începutul anului 2021.