Cel mai tânăr pilot al României are 4 ani și jumătate și participă deja la competiții naționale. Şi nu este singurul. Sunt zeci de copii care au trecut de la bicicleta cu roţi ajutătoare direct la volanul unei maşini de curse. În spatele performanței lor sunt sute de ore de antrenament.

Teodor are 11 ani şi a obținut licența pentru karting în urmă cu doi ani. Este unul dintre cei 58 de copii piloti ai României.

Articolul continua dupa recomandari

Teodor Morăruş, pilot profesionist karting: Mi-am luat licența pentru a putea concura la competiții naționale și internaționale. Este o adrenalină pe care o simți cand mergi cu viteză si depășești. Mi-aș dori să devin pilot de performanță care să concureze la competiții internaționale foarte importante.

Alice se pregăteşte de un an şi jumătate să devină pilot profesionist de drift. Are doar 12 ani.

Alice Ene, viitor pilot profesionist: Drift fac de un an și conduc normal de 3 ani. Antrenamentele de drift mă relaxează și acolo mă simt foarte bine. Un antrenament pe zi durează cam 7-8 ore.

A prins microbul chiar de la tatăl său.

Sorin Ene, pilot profesionist: Cei care urmează să devină piloți trebuie să știe că mașina este o armă letală în cazul în care nu cunoaștem adevăratele ei puteri. Prin aceste cursuri nu facem decât să ne împrietenim cu mașina, sî îi învățăm vocabularul și sî comunicăm cu ea.

Alin Huiu, reprezentant Federaţia Română de Automobilism Sportiv: Dacă vorbim de cel mai mic, este un micuț de 4 ani și jumătate care anul trecut a concurat la campionatul național de carting iar cel mai în vârstă are aproape 70 de ani.

Cel mai tânăr campion național la drift este un băiat de 16 ani.