Un studiu arată că femeile se uită în primul rând la vechimea maşinilor, un aspect important pentru 26% dintre reprezentantele sexului frumos. Apoi se uită, evident, la preţ, siguranţă şi consum. Le plac maşinile de oraş, care costă între 3.000 şi 5.000 de euro.

La mana a doua, evident. Potrivit aceluiaşi studiu, bărbaţii preferă maşinile de familie, mai scumpe, cu preţuri cuprinse între 7.500 şi 15.000 de euro. Tot la varianta second hand ne referim.

Articolul continua dupa recomandari

Şi ei se uită la vechime, fiabilitate, preţ, marcă şi, cel mai important aspect, la nivelul de siguranţă. Până la urmă, toate sunt criterii importante de care trebuie să ţii cont când îţi cumperi o maşină.

De cele mai multe ori, alegerea unei maşini are la bază raţionamente estetice şi financiare. Dar atunci când apar copiii, criteriile se schimbă. Mult mai important este ca autovehiculul pe care îl cumpărăm să fie sigur şi confortabil.

Constantin Ciobanu - jurnalist auto: Maşina de familie nu este doar un moft, este o necesitate. Atunci când alegi o maşimp de familie să priveşti cu sinceritate nevoile tale de deplasare, de mobilitate. Daca 90 la sută din timp eşti singur la volan, cred că nu e are sens să îţi iei o maşină mare, poţi să îţi iei o maşină mică.

Noi, românii, petrecem în medie 32 de ore pe an în trafic. Este o medie la nivel de ţară. Evident cei care locuiesc în oraşele mari stau mult mai mult, din cauza blocajelor din trafic.

La nivel european suntem pe locul al nouălea în ceea ce priveşte numarul de ore petrecute în trafic. Asta pentru că nu avem o infrastructură rutieră pusă la punct, iar străzile sunt înguste şi aglomerate de maşini ori de lucrări interminabile.

Un autoturism mai mic ne ajută să ne putem strecura mai uşor în trafic. La fel de uşor ne putem găsi şi un loc de parcare.

Constantin Ciobanu - jurnalist auto: Până acum ceva ani, maşinile electrice asigurau autonomie limitată şi puteau fi luate în calcul doar pentru mobilitate urbană, mai nou, s-a ajuns la o autzonomie reală de 300, 400 de kilometri, ceea ce poate asigura nevoie de mobilitate pentru o familie de zi cu zi.

În cazul unei familii mari, trebuie să ne orientăm spre o maşină mai spaţioasă. Pe care să o folosim la munte sau la mare, în excursie sau la serviciu, la bunici sau în afara ţării. Dar care să aibă şi un consum relativ redus.

Eugen Măciuca, manager companie masini rulate: Un portbagaj incapator unde, fără probleme, bagajele pentru o săptămână intra lejer. La capitoul siguranța vorbim de 6 airbaguri, tractiune, control ABS.

La mare căutare sunt însă şi SUV-urile de familie. Motivul: românii caută maşini care oferă o poziţie de condus mai înaltă, spaţioase şi care seamănă cu vehiculele de teren.

Şi cum variantele noi sunt destul de scumpe, se orientează către cele rulate. Diferenţa de preţ este chiar şi de 50 mii de euro.

Deşi este în scădere, piaţa auto second hand din România rămâne, totuşi, de patru ori mai mare decât cea de maşini noi.