Presa americană anunţă încă un accident cu o maşină Tesla Model S. Automobilul, care poate fi condus şi pe pilot automat, s-a făcut praf după ce s-a izbit de un TIR, în statul Utah.

Potrivit poliţiei din Utah, maşina Tesla Model S nu a oprit la culoarea roşie a semaforului, într-o intersecţie din South Jordan şi s-a dus fix într-un camion, care oprise.

Articolul continua dupa recomandari

A urmat un impact la viteza de peste 90 de kilometri pe oră, spun anchetatorii. În urma izbiturii, Tesla a suferit avarii mari, iar femeia care era la volan a ajuns la spital.

Poliţiştii spun că, deocamdată, nu este clar dacă maşina era sau nu pe pilot automat. Au precizat în schimb că la locul accidentului nu sunt vizibile urme de frânare, anunţă Fox 13.

Maşinile Tesla au atras atenţia în urma unor accidente cu victime. În martie, un Model X a fost implicat într-un accident violent, iar şoferul a murit. Tesla a spus atunci că şoferul nu era atent la drum, deşi fusese avertizat de sistem cu câteva secunde înaintea impactului să pună mâinile pe volan.

Zilele trecute, un Model S s-a lovit de un zid în Florida şi a luat foc. Şoferul şi pasagerul, ambii de 18 ani, au murit. Tesla a transmis că tragedia nu ar avea legătură cu pilotul automat al maşinii.