Situată pe Valea Bâscii Mari, în satul Varlaam, Ferma de la Penteleu este separată de civilizaţie printr-un pod suspendat. Proprietarii, părinţii a doi băieţei, au cosntruit-o iniţial, pentru familia lor. Ulterior, au decis să o transforme în pensiune turistică.

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi promovează traiul natural, specific zonei montane. Vali şi Alex cresc animale, cultivă pământul, sădesc livezi şi îşi pregătesc propriile produse alimentare: cărnuri, brânzeturi, gemuri, compot. 

Înconjurată de vegetaţie, cu o curte imensă ticsită cu animale şi verdeaţă, Ferma de sub Penteleu este destinaţia perfectă pentru o vacanţă în familie.

Camerele pensiunii, sunt micuţe, dar cochete şi aerisite. Fiecare este mobilată diferit şi populată cu obiecte vechi, colecţionate de la sătenii din apropiere. Pe noptiere, proprietarii lasă cărţi, pe care oaspeţii le pot citi.

De asemenea, ei au la dispoziţie filme vechi şi viniluri de care se pot bucura pe timpul şederii, dar şi de o cameră de jocuri.

Mâncărurile servite la restaurantul pensiunii sunt gătite în laboratoarele proprii, cu ingrediente culese direct din grădina fermei sau luate de la localnici, iar covoraşele şi perdelele din încăperi sunt lucrate manual.

Aer curat, fără mobil şi internet

La Ferma de sub Penteleu, copiii se pot bucura în voie de aerul curat şi spaţiul amplu de joacă. Ei pot să hrănească animalele de la fermă (oi, vaci, gâşte, raţe, iepuri, capre, găini, ) să se joace cu ele sau să se plimbe cu caii. De altfel, locul pune la dispoziţie şi zone de relaxare sau spaţii de joacă pentru cei mici. 

În timpul şederii, copiii pot învăţa să mulgă capre, sunt încurajaţi să adune ouă din cuiburile găinilor şi să culeagă roadele livezilor.

Amatorii de drumeţii au, la rândul lor, diverse opţiuni pentru petrecerea timpului. În zonă se află mai multe destinaţii turistice, între care Muntele Alb de la Mânzăleşti, Vulcanii Noroioşi, Pietroasele sau Lacul Mociaru.

În apropierea fermei se află şi un râu, pe malul căruia se poate face plajă şi în care oamenii se pot scălda. Seara, în curtea fermei, se organizează focuri de tabară, însoţite întotdeauna de cântece şi voie bună. 

Şi pentru ca atmosfera să fie întocmai ca pe vremea vacanţelor petrecute la ţară, la bunici, la Ferma de sub Penteleu, telefonul nu are semnal şi nu există internet.