Acest site foloseste cookie-uri


Vestea care scoate ŞOFERII în stradă! Va fi introdusă o nouă TAXĂ

13 IANUARIE 2016  •  08:34

Daca iti place stirea, share pe:

Oficialii Ministerului Transporturilor împreună cu cei ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) lucrează la un sistem de taxare al autostrăzilor din țară

Astfel, șoferii care vor să folosească autostrada A1 și autostrada A2 ar urma să scoată din buzunar minimum 1,75 de euro pentru fiecare 100 de kilometri parcurși.

Conform colegilor de la Capital, prima autostradă pentru care șoferii vor fi taxați este A1. Taxa ar urma să se aplice după ce șoseaua de mare viteză va suporta o serie de reparații capitale. Pentru autostrada București – Constanța românii vor fi nevoiți să-și suplimenteze bugetul de vacanță începând cu vara lui 2018.

Taxarea va fi introdusă pe ambele șosele după finalizarea lucrărilor de întreținere. Acest proiect include totodată și construcția centurii de Sud a Capitalei. Pe scurt, concesionarul repară autostrăzile A1 și A2, apoi taxează șoferii, iar după aceea construiește centura de Sud. Reparațiile capitale pentru cele două autostrăzi sunt estimate la circa 200 milioane de euro.

În aceste condiții, șoferii români vor plăti și rovinietă și taxă de autostradă. Reprezentanții CNADNR spun banii obținuți din taxarea autostrăzilor vor fi folosiți pentru întreținerea lor, iar cei obținuți din rovinietă vor merge către modernizarea și întreținerea rețelei de drumuri naționale.

Sursa: AutoBild.ro

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Meteo 26/10/2016

Horoscop

Horoscopul zilei 26/10/2016. Gemenii nu stau deloc bine la capitolul dragoste