Indiferent cât de greu v-ar veni să credeţi, unii români fac bani doar pentru că au o casă proprietate personală! Şi asta pentru că autorităţile române nu au găsit nicio modalitate de a opri afacerile cu buletine. Aşa că, oricine are nevoie de o adresă pentru cartea de identitate, o poate obţine cu doar câteva sute de lei.

Articolul continua dupa recomandari

Vânzătorul de buletine vrea, mai întâi, să afle trecutul clientului. Să nu vină o zi, în cel care locuieşte, deocamdată doar în acte, în casa sa, să aibă pretenţii. De la an la an, preţurile au crescut. E cerere mare, iar pe internet anunţurile sunt promovate.

Au fost cazuri, când, la aceeaşi adresă, locuiau şi 7.000 de oameni. Şi încă nu există nicio sancţiune pentru aceşti proprietari-bişniţari.

Cei mai mulţi sunt clienţi sunt din Republica Moldova, care au nevoie de o adresă stabilă pentru a obţine cartea de identitate. Documentul e obligatoriu pentru a obţine cetăţenia română şi drepturi. Dar, în astfel de labirinturi, se pot ascunde şi indivizi periculoşi.

Ministerul de Interne a venit cu un proiect de lege, pentru a-i pedepsi pe traficanţii de buletine. Cu pedepse de până la doi ani de închisoare. A rămas, însă, pe hârtie.

Iar poliţiştii nu pot da buzna în casa unui proprietar să verifice cine locuieşte acolo. Au fost însă cazuri când cei de la Evidenţa Populaţiei au devenit suspicioşi şi au cerut verificări. Dar, la final, cel mult se aplică o amendă.