Malformaţia Ilincăi a fost corectată cu un dispozitiv rar. Atât de rar şi de scump, încât niciun spital din lume nu-şi permite să-l cumpere. Aşa că dispozitivul, adică trusa SHILLA, se închiriază şi circulă în spitalele din toată lumea. 17.000 de euro costă cea mai nouă soluţie pentru corectarea scoliozei congenitale.

Articolul continua dupa recomandari

Produs în Statele Unite ale Americii, echipamentul face înconjurul lumii. Pentru că se asamblează în timpul operaţiei, nimeni nu ştie cu exactitate, înainte de finalul intervenţiei, câte piese se vor folosi. Aşa se face că trusele de bază sunt trimise către producător şi completate după fiecare caz în parte.

Până acum, trusele surori au mai fost folosite în trei oraşe din America, în Canada şi Japonia. În Europa, doar specialiştii din Marea Britanie şi Polonia au mai montat cu succes dispozitivul.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.