Şapte tineri au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, astăzi, după ce au reuşit să golească sute de bancomate din întreaga Europă. Conduşi de un interlop din Republica Moldova, tinerii au instalat viruşi în ATM-uri pentru a le putea controla. Doar în România, prejudiciul se ridică la 200 de mii de euro. Anchetatorii români susţin că tehnica este pentru prima oară folosită la noi în ţară.

Articolul continua dupa recomandari

Metodă apărută după ce băncile şi-au adaptat sistemele de securitate, ca să lupte împotriva celor care clonau carduri. Hoţii români au importat-o din Rusia. Este vorba de un virus instalat direct în sistemul electronic al bancomatului. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale băncilor.

La fiecare extragere, tinerii luau câte 4.000 de lei. Doar în Ungaria, suspecţii au reuşit să obţină 2 milioane de forinţi. Pentru a îi prinde pe cei şapte, procurorii şi ofiţerii de poliţie au format echipe comune de anchetă REPUBLICA MOLDOVA şi MAREA BRITANIE. Într-un final suspecţii au fost reţinuţi în Bucureşti.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.