Nişte elevi de clasa a 9-a au reuşit să pună oraşul Paşcani pe harta lumii ştiinţifice! După ce au ajuns în finala unei competiţii organizate de Agenţia Spaţială Europeană, puştii au fost lăudaţi, din Cosmos, de un astronaut.

Articolul continua dupa recomandari

La aşa laude, aşa bucurie. Elevii iubesc ceea ce fac. Şi vor să ajungă departe în acest domeniu.

15 echipe de elevi din ţară au reprezentat România. Acum, doar câteva mai sunt în concurs.

Şapte adolescenţi de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic "Mihai Busuioc" din Paşcani, Iaşi, sunt printre finaliştii competiţiei "Astro Pi", organizată de Agenţia Spaţială Europeană - cea de-a treia agenţie spaţială din lume, după NASA şi cea din Rusia. Elevii au avut şi un îndrumător. Profesorul Adrian Tomuş.

Concursul s-a derulat în câteva etape. După ce au depus ideea de proiect, cei de la Agenţia Spaţială Europeană au trimis două misiuni pentru echipe.

Pe 15 mai, vor fi făcute publice testele experimentelor. Iar astronautul Thomas Pesquet, cel care i-a lăudat pe finalişti, le va comenta de pe orbită.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.