Acest site foloseste cookie-uri


RCA-ul îi enervează pe şoferi mai tare decât lipsa autostrăzilor

7 IANUARIE 2016  •  19:29

Daca iti place stirea, share pe:

 Protestul transportatorilor auto a avut acelaşi efect pentru RCA ca şi scăderea TVA. Preţurile au explodat la începutul anului. Tinerii plătesc pentru poliţele obligatorii dublu faţă de anul trecut. Mai mult plătesc şi şoferii cu experienţă. Cei mai disperaţi de scumpiri sunt, însă, transportatorii. Ei spun că noile preţuri îi vor băga în faliment.

O durere resimţită de toţi şoferii. Calculele brokerilor de asigurări arată că, faţă de anul trecut, poliţele auto obligatorii s-au scumpit, în medie, cu 30 la sută.

Un şofer de 22 de ani plăteşte pentru poliţa pe 2016 aproape dublu faţă de anul precedent. 1.474 de lei, faţă de 820 de lei. În cazul unei persoane cu vârsta de peste 35 de ani, preţul a crescut la 681 de lei, cu doar 34 de lei mai mult faţă de anul anterior.

Situaţia este cu adevărat dramatică în cazul transportatorilor. Preţul unei poliţe pentru un autocar a ajuns să coste aproape 10.000 de lei, pe an, faţă de 4.891 de lei. În plus, transportatorii susţin că asiguratorii nu ţin cont de reducerea TVA.

Disperarea şoferilor nu se vede şi la Autoritatea de Supraveghere Financiară, unde oficialii dau asigurări că situaţia este sub control.

Transportatorii susţin că dacă situaţia nu se va rezolva, ar putea organiza în luna februarie noi proteste, de această dată la nivel naţional. Şi ar putea recurge chiar la blocarea vămilor.

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Începutul de săptămâna ne aduce vreme variată!

Horoscop

Soarele răsare pe strada berbecilor după o perioadă dificilă pe toate planurile!