Procurorii au deschis dosar penal în cazul bărbatului mort după ce o asistentă de la spitalul Sfântul Pantelimon, i-ar fi administrat lui sângele destinat altui pacient. În unitatea sanitară se fac acum mai multe anchete. Chiar dacă nimeni nu a stabilit până acum oficial cine se face vinovat de tragedie, mai multe voci din spital spun că doar neglijenţa asistentei a îndoliat o familie.

Până când vor fi gata toate anchetele. Prima este cea a procurorilor, care au deschis un dosar penal. În primă fază, fără a învinui nicio persoană. Autopsia a arătat clar că bărbatul a primit sânge dintr-o grupă diferită de a lui. Iar medicii recunosc că nici măcar NU avea nevoie de transfuzii. 

Articolul continua dupa recomandari

A treia investigaţie este cea pornită de ministrul Sănătăţii, care a trimis în spitalul Pantelimon experţi din cadrul ministerului şi specialişti ai Institutului Naţional de Hematologie. Aceştia au amendat-o deja pe asistentă cu o mie de lei.

În incidentele similare de până acum, tragediile s-au produs din cauza supraaglomerării, a stresului sau oboselii personalului medical.

Bărbatul de 66 de ani a intrat în stop cardiorespirator peste doar câteva minute. Medicii au fost anunţaţi rapid şi au pornit manevrele de resuscitare. După mai bine de 30 de minute, pacientul a fost stabilizat şi dus pe secţia de terapie intensivă. A doua zi s-a decis ca acesta să fie dus la Spitalul Floreasca, unde a şi murit. 

Iar acum 2 luni la spitalul Filantropia din Craiova doi pacienţi au murit după ce au primit sânge greşit. Şi acolo procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Nimeni nu a fost sancţionat penal până acum.