Locuitorii din Vrancea pot sta liniştiţi. În zilele următoare, nu vor avea parte de grindină. Opt rachete legate cu funde tricolore au fost lansate spre norii ce s-au adunat deasupra Moldovei. Totul în prezenţa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea şi a ministrului Agriculturii, purtaţi de angajaţii de la Unitatea de Combatere a căderilor de grindină prin noroiul din Bizigheşti.

Proaspăt sosit din concediul exotic, undeva în Oceanul Indian, Liviu Dragnea s-a trezit purtat prin noroaiele din Vrancea. De data asta nu l-au mai salvat jandarmii cu barca, ci doar nişte scânduri aranjate drept potecă. 

Articolul continua dupa recomandari

Iniţial, rachetele trebuiau lansate de la Răduleşti, însă noroiul mult prea mare a mutat activitatea demonstrativă la Bizigheşti. Nici aici însă, Dragnea şi cei prezenţi nu au scăpat de riscul de a-şi distruge pantofii. Doar ministrul Daea a fost încălţat corespunzător.

Vizita a marcat deschiderea sezonului de combatere a căderilor de grindină. Pregătite atent, 8 rachete antigrindină au fost scoase din magazie, legate cu funde tricolore şi lansate de pe platforma unităţii. În frig şi noroi, liderii PSD au urmărit atent demonstraţia. 

Şi dacă zilele acestea adevăratele probleme au fost temperaturile mici şi zăpada căzută în cantităţi însemnate, locutorii din Vrancea pot fi siguri acum că, măcar în caz de grindină, sunt protejaţi.