Două cutremure de câte 3 grade pe scara Richter s-au produs, marți seară, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/.

Articolul continua dupa recomandari

Primul cutremur a avut loc la ora 18,18 în județul Buzău, la o adâncime de 115 kilometri. Cele mai apropiate orașe de epicentru au fost: Covasna (37 kilometri), Târgu Secuiesc (52 kilometri), Râmnicu Sărat (53 kilometri), Vălenii de Munte (55 kilometri) și Săcele (58 kilometri).

Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora 18,42 în județul Vrancea, la adâncimea de 106 kilometri. Orașele cele mai apropiate de locul producerii seismului au fost Focșani (31 kilometri), Mărășești (36 kilometri), Râmnicu Sărat (47 kilometri), Adjud (48 kilometri) și Tecuci (50 kilometri).

De la începutul anului, în România au mai avut loc două cutremure, care s-au produs în dimineața zilei de 3 ianuarie, de 2,3 și, respectiv, 2 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Cea mai mare importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

Sursa: agerpres.ro


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.