Acest site foloseste cookie-uri


Două cutremure de câte 3 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea

5 IANUARIE 2016  •  21:48

Daca iti place stirea, share pe:

 Două cutremure de câte 3 grade pe scara Richter s-au produs, marți seară, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/.

Primul cutremur a avut loc la ora 18,18 în județul Buzău, la o adâncime de 115 kilometri. Cele mai apropiate orașe de epicentru au fost: Covasna (37 kilometri), Târgu Secuiesc (52 kilometri), Râmnicu Sărat (53 kilometri), Vălenii de Munte (55 kilometri) și Săcele (58 kilometri).

Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora 18,42 în județul Vrancea, la adâncimea de 106 kilometri. Orașele cele mai apropiate de locul producerii seismului au fost Focșani (31 kilometri), Mărășești (36 kilometri), Râmnicu Sărat (47 kilometri), Adjud (48 kilometri) și Tecuci (50 kilometri).

De la începutul anului, în România au mai avut loc două cutremure, care s-au produs în dimineața zilei de 3 ianuarie, de 2,3 și, respectiv, 2 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Cea mai mare importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

Sursa: agerpres.ro

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Începutul de săptămâna ne aduce vreme variată!

Horoscop

Soarele răsare pe strada berbecilor după o perioadă dificilă pe toate planurile!