În ciuda vremii extrem de răcoroase, au apărut primele căpşuni româneşti. În Satu Mare, producătorii s-au apucat să culeagă prima recoltă timpurie. Din cauza gerului care a afectat plantele, producţia ar putea fi mai mică anul acesta.

În ciuda vremii reci, în Satu Mare, primele căpşuni, ca prin minune, au prins culoare şi gust. Deja, unii producători s-au apucat de cules.

Articolul continua dupa recomandari

În solar, fructele s-au înroşit bine. Afară, producţia a fost acoperită cu grijă. Marius are în total un hectar de căpşuni. Cu toate măsurile de precauţie, vântul a smuls foliile şi 15% la sută din producţie va fi afectată de temperaturile scăzute, spun producătorii.

Judeţul Satu Mare este cel mai mare producător de căpşuni din ţară. Cu toate acestea, agricultorii spun că nu sunt spijiniţi de Ministerul Agriculturii şi în magazine ajung tot mai multe căpşuni din import.

Un kilogram de căpşuni costă la producător între 15 şi 18 lei. Primele căpşuni româneşti deja pot fi cumpărate din pieţe. Mai scumpe decât cele de import, dar cu siguranţă mult mai gustoase.