Copii cu vârste între nouă şi 17 ani pe care era plătit să-i transporte la un liceu din Deva. După o noapte cu mult alcool, şoferul a urcat la volanul microbuzului plin cu elevi şi l-a răsturnat într-un şanţ. Într-o curbă, bărbatul ar fi adormit la volan, spun copiii. Printre ei, şi fiul unui europarlamentar din Hunedoara. În lipsa unui microbuz şcolar, Liceul din Deva a încheiat un contract cu o firmă privată de transport.

Articolul continua dupa recomandari

Microbuzul care transporta 17 elevi la un liceu din Deva a făcut accident, într-o curbă, pe un drum umed. Şoferul ar fi adormit la volan, le-au spus copiii poliţiştilor. Maşina a intrat pe sensul opus, apoi s-a răsturnat. După nici 10 kilometri de drum. 
-A dat în stâlpul ăla care se vede, apoi a dat în stâlpul ăsta şi apoi invers cu tot. 

A fost cod roşu de intervenţie la ambulanţă. Copiii au fost transportaţi de urgenţă la spitalele din Hunedoara şi Deva. Printre ei şi fiul unui europarlamentar din Hunedoara. 

Şoferul le-a spus poliţiştilor că a făcut accident din cauza oboselii. "Obosise" după mai multe pahare cu alcool pe care le-a băut duminică noaptea. Avea o alcoolemie de 0,34. 

Bărbatul de 61 de ani e angajatul unei firme private de transport care a încheiat un contract cu liceul din Deva. În fiecare zi, cursa de la ora şapte, e rezervată elevilor. Nimeni nu-i verifică, însă, pe şoferi înainte să plece la drum. Astăzi, 17 copii cu vârste între nouă şi 17 ani au fost în pericol din cauza inconştienţei omului de la volan. S-au răsturnat cu microbuzul într-o curbă periculoasă unde au avut loc şi accidente mortale.

Şoferul care "a condus" în şanţ un microbuz plin cu elevi are acum dosar penal. 


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.