Atentatul de la metrou din Sankt Petersburg, soldat cu 14 morţi şi 50 de răniţi a îndoliat întreaga Rusie. Ar fi vorba despre un nou val de islamişti radicali, care nu aparţin de mişcările jihadiste existente, ceea ce face şi mai dificilă sarcina forţelor de securitate de pune capăt atacurilor sângeroase.

Articolul continua dupa recomandari

Serviciile de securitate ruse au reuşit însă să prindă un suspect, pe care l-au reţinut luni. Adus în faţa anchetatorilor, acesta a negat că ar fi unul dintre organizatorii atacului, declarând însă că a primit ordine, pe care le-a executat, fără să ştie în ce se bagă.

Suspectul Abror Azimov, în vârstă de 27 de ani, originar din Kârgâztan a fost reţinut într-o localitate de pe lângă Moscova. Este acuzat că l-ar fi antrenat pe presupusul terorist sinucigaş, Akbarjon Djalolov.

Nu contest plasarea mea în detenție. Însă nu am spus că am fost implicat în explozie', a declarat Azimov în fața judecătorului.

'Am participat, dar indirect. Am primit ordine și doar le-am urmat. Nu mi-am dat seama că participam la o acțiune teroristă', a afirmat el, fără a preciza despre ce 'ordine' este vorba.

Potrivit avocatului său, citat de agențiile de presă ruse, Azimov 'recunoscuse integral', în depoziția inițială, că a organizat atacul.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.