Acest site foloseste cookie-uri


Protest al extremei-drepte faţă de agresiunile din Koln, dispersat de forţele de ordine cu tunuri de apă - VIDEO

9 IANUARIE 2016  •  21:08

Daca iti place stirea, share pe:

 Poliţia din Koln a folosit sâmbătă tunuri de apă pentru a dispersa un protest antiimigraţie al extremei-drepte, în urma agresiunilor sexuale comise de Revelion, după ce au avut loc confruntări cu participanţii la o contramanifestaţie şi forţele de ordine au fost vizate de sticle şi petarde.

Deutsche Welle precizează că tunurile de apă au fost folosite după izbucnirea confruntărilor între protestatarii de extremă-dreapta şi contramanifestanţi.

Potrivit DPA, poliţia din Koln a început să disperseze mitingul extremei-drepte după ce sticle şi petarde au fost aruncate spre oficiali.

Protestul a fost organizat de mişcarea islamofobă Pegida şi de o grupare extremistă locală, în urma agresiunilor sexuale care au vizat sute de femei în noaptea de Revelion, care ar fi fost comise de bărbaţi ce păreau să fie imigranţi nord-africani sau arabi.

Un jurnalist a fost rănit în timpul confruntărilor de sâmbătă, potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei. Martorii au declarat că mai multe persoane au fost rănite, unele prezentând inclusiv tăieturi pe faţă.

Oficialii au precizat că aproximativ o jumătate dintre cele 1.700 de persoane care au participat la mitingul Pegida au fost implicate în violenţe.

Aproximativ 1.300 de contramanifestanţi s-au strâns de asemenea lângă principala gară din oraş, a adăugat poliţia, care a mobilizat 1.700 de agenţi în Koln cu ocazia protestelor de sâmbătă.

Gara este locul unde au avut loc agresiunile sexuale şi furturile din noaptea de Revelion, care au înfuriat opinia publică şi au alimentat dezbaterile pe tema imigraţiei.

Pegida susţine că 3.000 de simpatizanţi ai săi au participat la mitingul comun cu mişcarea extremistă Pro Koln. Unii manifestanţi au afişat pancarte în care cereau demisia cancelarului german, Angela Merkel.

Potrivit poliţiei, până în prezent 379 de femei au depus plângeri cu privire la agresiuni sexuale suferite în noaptea de Revelion. Dintre cei 32 de suspecţi identificaţi, 22 sunt solicitanţi de azil.

Sursa: mediafax.ro

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Vreme instabilă! O dată cu temperaturile ridicate se întorc şi ploile!

Horoscop

Horoscopul zilei 31/05/2016. Gemenii au parte de rezultate deosebite pe plan social