Islanda ar putea deveni un nou tărâm al făgăduinţei pentru bărbaţii din întreaga lume. Guvernul de la Reykjavik a decis să le dea bani şi cetăţenie tuturor celor care vor să se mute pe insulă şi să se însoare cu o localnică. Şefii statului îşi fac griji pentru faptul că populaţia feminină este de două ori mai numeroasă decât cea masculină, iar sporul demografic nu există.

Pare într-adevăr mai degrabă o farsă a lui Buzdugan, dar este o măsură luată de un guvern. Mai exact, guvernul Islandei le dă 5.000 de euro bărbaţilor străini care vin să se însoare cu femeile islandeze.

Articolul continua dupa recomandari

Grija executivului de la Reykjavic este însă alta. Că sporul demografic nu mai există. Iar insula ar putea deveni o colonie de amazoane, în condiţiile în care populaţia feminină este de două ori mai numeroasă decât cea masculină. Aşa că, pe lângă miile de euro, guvernul le mai oferă bărbaţilor imigranţi şi cetăţenie.

Dincolo de comicul situaţiei, o viaţă în Islanda nu pare chiar aşa de lepădat. Acolo, salariul mediu pe economie este peste 4.000 de euro pe lună. Iar peisajul este unul de film. Cu vulcani activi, ocean şi balene la ţărm.