Anunţ îngrijorător al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea "Catalina Sky Survey" din Arizona. Astronomii americani au dezvăluit că au reperat un asteroid de mărimea unui bloc cu zece etaje, pe care l-au denumit 2017 AG3.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit cercetătorilor, roca spaţială, a cărei lungime a fost estimată între 15 şi 34 de metri, a trecut luni pe lângă Pământ, la o distranţă de aproximativ 160.000 de kilometri. 

Iar ce este foarte îngrijorător este că asteroidul a fost reperat de astronomi abia sâmbătă, călătorind prin spațiu cu o viteză mai mare de 57.600 km pe oră.

În urmă cu trei luni, astronomii au detectat un alt asteroid tot în ultimul moment. Roca spaţială a trecut pe lângă planeta noastră în prima noapte a lunii, la doar câteva ore după ce a fost reperat de astronomi.

Astfel de evenimente nu sunt neobișnuite. Cercetătorii susțin că milioane de roci spațiale orbitează în jurul Soarelui, în apropierea Pământului, iar oamenii de știință nu au descoperit decât circa 15.000 dintre acestea.

Un astfel de obiect a devenit faimos după ce a intrat în atmosfera terestră deasupra orașului rusesc Chelyabinsk, în februarie 2013. Roca a explodat în aer, generând o undă de șoc ce a produs spargerea a mii de geamuri ale locuințelor din zonă; peste 1.200 de persoane au fost rănite de cioburi.

Asteroidul din Chelyabinsk a avut un diametru de circa 20 de metri.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.