Rezervaţia Punta Tombo, din Golful San Jorge, atrage în fiecare an mii de turişti, mai ales în perioada septembrie-aprilie, când, pe o suprafaţă de doar 2,1 Km pătraţi se înghesuie sute de mii de pinguini. Anul acesta însă s-a stabilit un nou record, peste un milion de păsări venind aici.

Articolul continua dupa recomandari

Pinguinii Magellan călătoresc în peninsula din sud-estul Argentinei la sfârşit de septembrie, în fiecare an, pentru a se reproduce. Autorităţile spun însă că de această dată, numărul lor e neaşteptat de mare. 

Motivele ar fi două, unul că au venit şi puii născuţi în sezonul anterior, pentru a-şi schimba penajul, iar al doilea, hrana din abundenţă care se găseşte la Punta Tombo, mai ales anchoa, preferata pinguinilor.

Locul este cel în care se strâng anual cele mai numeroase colonii de pinguini din întreaga Americă de Sud şi în perioada în care aceştia vin în număr atât de mare în Punta Tombo, numărul turiştilor ajunge la peste 50.000.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.