Copilul de doi ani căzut într-un puţ într-o localitate din județul Teleorman şi salvat de echipele de intervenţie după mai mult de zece ore a fost adus cu un elicopter SMURD la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii spitaliceşti, micuţul este în stare gravă.  

Copilul a fost adus la spital ventilat și intubat mecanic și a avut nevoie de resuscitare după un stop cardiac.

"Diagnosticul este de hipotermie severă. Status postresuscitare — este pe suport ventilator, perfuzie de rehidratare. Va merge pe secție de terapie intensivă", a explicat Raluca Alexandru.

Pompierii au intervenit ieri pentru scoaterea dintr-o fântână a unui copil în vârstă de doi ani, în apropiere de Roșiorii de Vede, în comuna Balta Sărată. 

Adâncimea la care s-a aflat micuţul a fost de 16 metri, copilul fiind poziționat pe pompa cu care se scoate apa din puț. Potrivit martorilor, băieţelul a căzut în fântână după ce s-a urcat pe un scaun. Mama acestuia, însărcinată în nouă luni, a fost preluată de un echipaj al Ambulanței în urma șocului suferit.

Intervenția pentru scoaterea copilului a fost îngreunată din cauza dimensiunii puțului. Zeci de pompieri, polițiști și medici au făcut eforturi pentru scoaterea băieţelului din fântână, puțul având un diametru de doar 35 de centimetri. 

Într-un final, după aproape 11 ore de încercări, copilul a fost salvat şi transportat cu elicopterul SMURD la București, la Spitalul "Grigore Alexandrescu".