Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în urmă cu puţin timp, o atenţionare cod portocaliu, valabilă astăzi, până la ora 12:00. Potrivit specialiştilor, până la această oră, în judeţul Suceava, în zona de munte, la altitudini de peste 2000m, vor fi intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 110 km/h.

De asemenea, potrivit meteorologilor, pe creste zăpada va fi viscolită.

În această dimineaţă, ANM a emis mai multe atenţionări cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită.

Astfel, zonele de munte din judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa sunt sub atenţionare cod galben de vânt şi ninsoare viscolită până la ora 14.00.

Potrivit ANM, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va depăşi, la rafală, 70 - 80 de kilometri pe oră. De asemenea, în aceste zone va ninge viscolit.

Meteorologii au emis o atenţionare asemănătoare, valabilă tot până la ora 14.00, şi pentru zona de munte a judeţului Suceava, unde la altitudini de peste 1.700 de metri rafalele de vânt vor depăşi 90 - 100 de kilometri pe oră, spulberând zăpada de pe creste.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.