Avem o Românie frumoasă, profundă, autentică, iar cei care au început să se reîndrăgostească de ea, să iubească tot ce este cu adevărat autentic sunt tot mai mulți. Din 23 mai Observator Antena 1 își propune să atragă atenția românilor asupra valorilor țării lor, asupra a ceea ce este românesc veritabil, printr-o campanie despre comorile acestei țări: Romandria.

Articolul continua dupa recomandari

Este vorba despre o campanie făcută cu sufletul. Andreea Ţopan, Flavius Medan, Catalin Dinu au bătut țara în lung și-n lat pentru a readuce în casele românilor bucuria tradițiilor și a valorilor autentice.

Ciprian Ştefan, manager Muzeul ASTRA Sibiu: "Noi existăm datorită ruralităţii. Ce facem noi pentru satul românesc, aflat acum în al doisprezecelea ceas?"

În timp ce terenurile şi casele din satele româneşti sunt cumpărate, la bucată, de străini, meşterii români se chinuie să ţină vie o comoară: tradiţia. Dar nu pot singuri. Strigă după ajutorul autorităţilor de ani buni, dar nu-i aude nimeni, spun ei. Meşterii care deja ne-au făcut celebri peste hotare avertizează: fără măsuri urgente în tradiţia rurală, în curând, România autentică va muri.

RoMândria, din 23 mai, la Observator #RoMandria. O campanie realizată de Andreea Ţopan, Cătălin Dinu şi Flavius Medan.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.